ראשית מדע להבין איך דברים עובדים |
|
הארועמטר הפרסאידים הינו "גשם המטאורים" הוותיק היציב והמפורסם ביותר משחר האסטרונומיה המתועדת. רישומי אסטרונומים סיניים משנת 36 לספירה מכילים את התיעוד הראשון המוכר של מטר זה.
המטר צפוי להיות בשיאו בלילה שבין ה12 ל13 באוגוסט.
בתקופה שבין סוף יולי, למחצית הראשונה של אוגוסט - חולף כדור הארץ בשאריות אותן הותיר זנבו של השביט סוויפט-טאטל, בחולפו ליד השמש.
חלקיקי הזנב פוגעים באטמוספרה במהירות ממוצעת של 200,000 קמ"ש, ונושאים על כן כמות גדולה של אנרגיה. שבילי האור המרהיבים החוצים את השמים בעת המטר הינם אחד התוצרים של אנרגיה זו.
מסלולי המטאורים נראים כאילו הם מגיעים מנקודה מרכזית בשמים, הממוקמת בין קבוצת כוכבי פרסאוס לקבוצת קסיופיאה. פרטים על מפת השמים ראו בהמשך.
בשעות שיא המטר, סביב 2 אחר חצות לערך, צפויים בין 40 ל100 מטאורים לשעה.
אפשרויות תצפית
מפת השמים בלילה שבין ה12 ל13 באוגוסט, שעה 1 אחר חצות מרכז המפה פונה לכיוון מפון מזרח
הקווים המצויירים במפת השמים מתארים את מסלולם של מספר מטאורים טיפוסיים. הקווים הללו נראים מתכנסים לנקודה הסמוכה לקבוצת הכוכבים פרסאוס. זהו מקור שמו של המטר.
מאדים הינו הכוכב הבולט בשמי המזרח החל משעת חצות לערך. מעט אחריו זורח בשמי הקיץ צביר כימה ("העגלה המיניאטורית") היפה. הטלסקופים אותם יעמידו אנשי המועדון האסטרונומי לרשות הקהל המשתתף בתצפית במצפה רמון, יאפשרו תצפית איכותית בגרמי שמים אלו ואחרים.
תצפיות מודרכות
מידע על "זיהום אור"
רקע מדעי ואסטרונומי - הרחבה
הרדיאנטפסי רכבת הנצפים למרחק, נראים כקווים הנוטים זה לקראת זה, עד לנקודת מפגש - באופק. אותה אשליה אופטית אחראית לכך שהמטאורים הנצפים במהלך מטר, נראים כאילו הם מגיעים מנקודה מרכזית אחת. נקודה זו נקראית - הרדיאנט. חובב אסטרונומיה גרמני חיבר צילומי כ 50 חשיפות נפרדות של הרדיאנט במטר 2004:
|
שלח דואר אל
webmaster@reshitmada.orgבצירוף שאלות או הערות אודות אתר אינטרנט זה.
|